
Aquesta guia d’autodiagnosi fa un recorregut per diferents aspectes de la vida d’una entitat que deixen una petjada ambiental. Creada pel Consell de la Joventut de Barcelona a partir d’un document del Centre de Recursos per a Associacions Juvenils, el seu contingut està adreçat a associacions de l’àmbit juvenil però és perfectament aplicable a tota mena d’associacions i fins i tot a projectes d’economia social que vulguin tenir una primera idea de l’impacte ambiental de la seva activitat.
Què analitzem? La guia va analitzant aspectes propis de l’activitat del projecte com:
- La mobilitat
- El consum de productes
- Els residus
- L’economia social i solidària i impacte de les finances
- L’aigua
- L’energia
Com funciona? Cada apartat de la guia inclou per la seva temàtica
- una breu posada en context
- un apartat que ens ajuda a analitzar la nostra activitat i el seu impacte (preguntes, reflexions, calculadores d’impacte…)
- propostes d’accions tant per aplicar-les com a entitat com per fomentar una actitud més sostenible entre les persones que integren el projecte.
A més, al final hi trobareu un apartat de recursos molt ben nodrit per aprofundir en els diferents temes.
A qui s’adreça? La guia està pensada per a entitats juvenils però és aplicable a qualsevol mena d’associació i pot donar pistes també a projectes cooperatius i d’economia social i solidària.
On la trobo?
El teu projecte necessita assessorament o acompanyament?
A l'ACAPA oferim acompanyaments en diversos àmbits per a projectes cooperatius i d'economia social i solidària. Si estàs creant un projecte o vols enfortir una inicativa existent, escriu-nos i explica'ns les teves necessitats.